Leksakslåda</script>

Ordna en perfekt leksakslåda åt ditt barn

En leksakslåda är en av de bästa lösningarna när det gäller förvaring av ditt barns leksaker. Inte bara är det en klassisk förvaringslösning, det är även en som är lätt för barnet själv att använda, vilket underlättar om barnet ska kunna ta ut sina leksaker när han eller hon vill, och dessutom underlättar det undanplockandet av leksakerna efter att barnet är klart, då det blir lättare för barnet själv att göra detta.

Leksakslådor finns i många olika utföranden och storlekar. De bästa lådorna är färgglada och har typiska barnmotiv, då detta lockar barnen och skapar en positiv bild hos dem. De exakta motiven varierar dock mellan olika lådor, och valmöjligheterna när det gäller de olika motiven är idag större än någonsin tidigare. Idag är det därför relativt lätt att hitta leksakslådor med bilder på favoritseriefigurerna som ditt barn gillar, motiv från olika filmer och mycket annat.

Vad du ska tänka på när du köper en leksakslåda
De bästa leksakslådorna har lock. Detta förhindrar att lådan välts, så att alla leksakerna ramlar ut, att saker som inte ska vara i lådan läggs in där, samt att leksakerna samlar mycket damm och så vidare.

Leksakslådor bör vara gjorda i tåliga material, t.ex. hårdplast, eftersom barn inte alltid hanterar sina saker särskilt varsamt. Ömtåliga material är därför inget man ens bör överväga. Av samma anledning är mörka färger att föredra över ljusa när det gäller leksakslådor.

Storleken på lådan bör överensstämma med barnets ålder och storlek. Allt för stora leksakslådor blir jobbiga för små barn att hantera, och kan till och med vara farliga, om de t.ex. välter över barnet. En allt för liten låda funkar inte heller för äldre barn för det mesta, eftersom de av naturliga skäl hunnit samla på sig mer grejer än mindre barn.

Hur får man tag på en leksakslåda?
Leksakslådor säljs lite varstans. De flesta leksaksbutiker har dem, men det samma gäller även många olika möbelvaruhus. Ikea har riktigt bra budgetvarianter för den som vill hitta en så billig låda som möjligt.

Om du inte hittar en låda med exakt det motiv du egentligen vill ha, tänk på att du även kan försöka dekorera lådan på egen hand. Detta gäller framför allt om du är kreativ och gillar att pyssla. I så fall köper du en så stilren och enkel låda som möjligt, helst i obehandlat trä, och färg och andra material att dekorera lådan med.

Du kan även försöka hitta lådor begagnade, och sedan göra om dem enligt ditt eget tycke och smak. Detta gör du lämpligast på loppisar samt second hand marknader.

Tänk även på att man faktiskt kan använda helt vanliga förvaringslådor som leksakslådor om man vill det, efter att ha piffat upp dem lite.

På nätet finns det också många nätbutiker som säljer leksakslådor i roliga utföranden. Genom att shoppa på nätet får du tillgång till ett mycket större utbud än om du enbart håller dig till fysiska butiker, och dessutom är priserna ofta mycket förmånliga.