Köpa babykorg</script>

Information om babykorgar för babykorg köpare
När en baby anländer är detta förstås ett stort glädjeämne, men det kan även orsaka en hel del huvudbry, framför allt när det gäller alla de saker som ska köpas till den nya bebisen. En av de saker som de flesta undrar mest över är babykorgar och bebisens sovplats. Därför kommer här några tips för dig som bestämt dig för att köpa en babykorg till din bebis:

– En korg är att föredra över större sängar eftersom de är lättare att flytta, om bebisen t.ex. sover mitt på dagen, eller om du vill ställa korgen nära din egen säng på natten. Korgar är därför betydligt mer mobila än de flesta andra babysängar.
– En babykorg med handtag är lättare för dig som förälder att hantera om du tror att du kommer att flytta på korgen ofta.
– Bebisar trivs ofta bättre i babykorgar än i större babysängar, eftersom de påminner mer om livmodern och även är mindre, vilket ger en betydligt mysigare känsla för bebisen.
– En babykorg är dock inget som man kan ha så länge, eftersom de flesta bebisar växer ur dem inom 4-5 månader. Detta är viktigt att tänka på, om man kanske avsatt en budget eller liknande för alla babysaker man behöver.
– Korgar med rörliga delar av i regel mindre säkra än babykorgar där alla delar är helt fasta.
– Korgen bör ha en tillhörande madrass som passar korgen perfekt, och inte lämnar några glipor i sidorna, då även detta är en säkerhetsrisk.
– Se till så att korgen har en mycket stark och kraftig botten. Detta är framför allt viktigt om du väljer en korg i ett lite mindre hållbart material, som t.ex. rotting, som är ett väldigt populärt material för babykorgar numera. Annars är risken nämligen att botten kan lossna när bebisen blir större och tyngre.

– Även i övrigt bör den babykorg du väljer givetvis uppfylla alla gällande säkerhetskrav. Kontrollera därför alltid att korgen du köper har en ordentlig säkerhetsmärkning, och om du inte är helt säker på vad säkerhetsmärkningen i fråga betyder, läs på om detta!
– Funktion och säkerhet är viktigare än design och utseende, glöm aldrig det! En babykorg är ett funktionellt föremål, inte ett prydnadsföremål, hur man än vänder och vrider på det.
– Alla kanter inne i korgen bör vara runda eller rundade för att undvika att bebisen slår i sig på kanterna.
– Babykorgar tillverkas i en mängd olika material idag. Det finns plastkorgar, rottingkorgar, träkorgar och mycket annat att välja mellan. Vilket material du än väljer, se till så att korgen känns hållbar och stabil.