Barnstol Brio</script>

Information om Barnstol Brio

Brio är ett av de mest älskade och populära svenska företagen just nu, och har även åtnjutit denna populäritet väldigt länge. Företaget startade sin verksamhet i skånska Osby, men är numera baserat i Malmö. Företaget grundades redan år 1884, och i början tillverkade man och sålde alla möjliga varor, men kring sekelskiftet, i början på 1900-talet, började man sälja träleksaker, som snabbt skulle bli en av företagets kärnverksamheter. Det är just träleksakerna som Brio (som för övrigt står för ”Bröderna Ivarsson Osby”) fortfarande är mest kända för, men idag tillverkar Brio även en hel del andra varor. Barnvagnar är t.ex. en viktig del av företagets sortiment, likaså barnstolar och säten, och företaget har även periodvis varit generalagent för olika kända leksaksmärken, som t.ex. Barbie och Märklin, i Sverige.

Sedan 2004 ägs Brio av Proventus, och merparten av Brios produktion sker idag i låglöneländer, men designen och säkerhetskontrollen är fortfarande svensk, trots att i princip allt först tillverkas i Kina.

Den mest omtalade produktgruppen i Brios sortiment just nu är dock deras väldesignade och smarta barnstolar. En barnstol Brio kan nämligen fylla flera funktioner samtidigt, vilket är både kostnadseffektivt och smart.

Alla Brio barnstolar är dessutom ergonomiska och säkra, så att du inte behöver oroa dig över ditt barns säkerhet när han eller hon sitter i stolen. Stolarna finns dessutom i en rad olika färger, så att man kan matcha dem med de övriga möblerna i köket och hemmet.

Eftersom Brio är ett så välkänt varumärke har alla deras produkter, inklusive barnstolarna, även ett bra återförsäljningsvärde om man senare skulle vilja sälja dem, efter att barnet växt ur dem. En barnstol Brio är därför en mycket bra investering.

Var kan man köpa en barnstol Brio?
Brio barnstolar säljs hos alla auktoriserade Brio återförsäljare. Dessa återförsäljare finns runt om i landet, och det bästa sättet att hitta den närmaste Brio återförsäljaren där du bor, är att gå in på Brios hemsida.

Dessutom finns det en rad nätbutiker som säljer Brio produkter, inklusive deras barnstolar. Du hittar dessa nätbutiker med hjälp av sökmotorer, men glöm inte att jämföra priser hos flera nätbutiker innan du köper något, då priserna, till och med för samma vara, kan skilja sig åt en hel del mellan de olika butikerna. Glöm inte heller att jämföra fraktpriserna, för att skapa dig en bra bild av totalpriset du faktiskt får betala vid beställning.

Du kan även försöka hitta en barnstol Brio begagnat. Detta gör man enklast via olika annonser, antingen i tidningar eller på olika annonsmarknader på nätet.
Innan du köper någon av stolarna bör du dock läsa recensioner för just denna stol för att försäkra dig om att den uppfyller dina krav och behov. Recensioner för barnstolar, inklusive Brios sådana hittar du lätt på Internet. Du kan även ta en titt på olika konsumenttester för att ta reda på hur säker stolen är. Konsumenttester utförs i regel av olika hemsidor som riktar sig mot konsumenter och konsumentupplysning, samt i olika tidningar. Dessa tidningar lägger dock ofta ut resultaten av sina tester på nätet.