Barnsoffor</script>

Tips för dig som är på jakt efter barnsoffor

Förr i tiden var det knappt någon som funderade på att skaffa barnsoffor, men i takt med att kunskapen kring ergonomi och skilda behov för barn och vuxna när det gäller möbler har ökat, har även efterfrågan på barnsoffor blivit allt större.

En barnsoffa är nämligen en mindre soffa, speciellt anpassad för barns behov och storlek, och tar därför även betydligt mindre plats än en vanlig soffa. Genom att ha en barnsoffa istället för en vanlig soffa i barnens rum får du därför mer plats över till annat.

Var kan man då få tag på barnsoffor?
Många möbelvaruhus har dem faktiskt numera, eftersom de blivit så oerhört populära. Några sådana möbelvaruhus är bland annat IKEA (som förstås har mycket prisvärda barnsoffor) och Mio.

Många mer specialiserade barn och babybutiker har också denna typ av soffor i sitt sortiment, och det samma gäller även mer renodlade designbutiker. I dessa butiker bör du dock vara beredd på att få betala ganska dyra priser för sofforna, då de i regel är väldigt exklusiva.

Du som vill komma billigare undan bör istället överväga att köpa din barnsoffa via nätet.

Idag finns det nämligen nätbutiker till allt, inklusive barnmöbler och barnsoffor av olika slag. Några nätbutiker som säljer barnsoffor via nätet är bland annat:
Barnparadiset
House of Hedda
Syster Lycklig
Dröm Huset
Trä Otto (som även säljer helt obehandlade och omålade barnsoffor för den som hellre vill måla soffan själv)
Handla Design
och
Little Fairies.

Utöver dessa nätbutiker finns det dock även massvis med andra nätbutiker som säljer soffor till barn. Använd därför en sökmotor för att hitta fler nätbutiker av det här slaget, om du inte hittar något som känns helt rätt hos någon av de ovanstående nätbutikerna.

Vad ska man tänka på när man beställer en barnsoffa via nätet?
För det första måste du försöka säkerställa att nätbutiken du handlar av är seriös och inte skapar några problem för dig som kund. För att ta reda på om en nätbutik är bra eller inte, är det bästa i regel att söka på företagsnamnet i olika sökmotorer. Då får du fram recensioner och andras erfarenheter kring nätbutiken i fråga, vilket kan hjälpa dig avgöra detta.

För det andra bör du ta en titt på vad fraktavgifterna blir. Detta kan nämligen variera mycket, framför allt när det gäller större och tyngre varor (som t.ex. en barnsoffa), så se till så att butiken tillämpar rimliga fraktkostnader. Annars kan det vara värt att överväga en annan nätbutik istället.

Sist men inte minst, kontrollera om butiken någon gång ger rabatter eller använder sig av rabattkoder. Detta kan göra ditt köp betydligt billigare.

Andra sätt att skaffa en barnsoffa
Dessutom kan man ibland hitta begagnade barnsoffor till salu via annonser om man har lite tur.

Den händige kan även försöka sig på att snickra ihop en barnsoffa av trä på egen hand. Om du vill prova detta, men inte gjort det innan eller vet var du ska börja, finns det bra beskrivningar på nätet kring hur du gör. Även dessa hittar du smidigt och snabbt med hjälp av sökmotorer.