Barnmadrass


Att köpa en säng till sitt barn är ganska krävande i sig. Minst lika viktigt är att skaffa en högkvalitativ och bra barnmadrass. Barn är nämligen väldigt känsliga mot allergiframkallande ämnen som mögel, stora mängder kvalster, damm och mycket annat, vilket gör att det i regel inte är en bra ide att köpa en begagnad madrass till barnet. De flesta föräldrar väljer därför att köpa nya madrasser till barnen.

Att tänka på vid köp av barnmadrass

Du kan komma ner en hel del i pris genom att shoppa madrassen och även annat till ditt barn på nätet. Nätbutikerna har nämligen i regel alltid bättre priser än vanliga butiker. Om du bestämmer dig för att köpa en barnmadrass via nätet är det dock alltid bra att kolla upp butiken ordentligt innan köp. Både för att kunna undvika oseriösa handlare, men även för att slippa obehagliga överraskningar när det gäller priset. Kolla därför alltid vad totalpriset kommer att bli med frakten inräknad. Levereras madrassen direkt hem till dig eller måste du hämta den någonstans. Har butiken ett bra rykte och vad tycker andra kunder om butiken. Har du öppet köp på madrassen och kan returnera madrassen om du inte är nöjd.

Klippa till en vanlig madrass

Man kan även klippa till vanliga madrasser för vuxna för att de ska passa barn. Om du väljer att skära eller klippa en vuxenmadrass till en barnmadrass bör du se till så att inga glipor finns mellan säng och madrass. Detta kan vara farligt då barnet kan glida ned i glipan, fastna med till exempel snören i kläderna i glipan, eller fastna i glipan under en lång tid. Du måste därför vara väldigt exakt när du gör detta.