Barnlampor


Visst är det mysigt när du promenerar ute på kvällen och ser in i ett barns rum, när det lyser upp med vackra färger från barnens lampor. Barnlampor och barnbelysning finns i många olika typer av varianter och motiv. För en mer permanent inredning så bör man köpa en taklampa som man placerar i barnets rum. Du kan hitta massvis av olika färger som grönt, blått, rosa, orange eller lila och de finns också med olika motiv som bilar, tåg, superhjältar, prinsessor och många andra.

Olika typer av lampor

Det finns det många roliga sorters lampor att välja mellan. Runda i olika färger och även de som ser ut som ett djur och svampar. Du har också så kallade ledljus som du kan använda kvällstid då barnet skall sova och ljuset skall vara dämpat. Då finns det många olika typer at lampor som så roliga i form av sjöhästar, fiskar, svampar, katter och hundar, prinsessor, tecknade figurer och självklart allt du kan tänka dig. När du installerar någon typ av lampa i ett barns rum så tänk på säkerheten. Att placeringen av lampan inte utgör någon fara för barnet. Kontrollera vilken typ av lampa som den drivs med eftersom lampan kan vara dyr och krånglig att byta.

Nattlampor

En typ av barnlampa som alltid är populär är den typen som är rund och snurrar med ett motiv och som fyller upp rummet med ett litet sken när barnet skall sova. Ett bra tips är att placera en barnlampa på väggen över sängen. Om barnet vaknar upp på natten och är rädd kan hon eller han trycka igång lampan och snabbt känna sig trygg igen. Tänk också på om barnet är mindre att inte placera lampor och kablar så att barnet kan göra sig illa. Anpassa lamporna efter åldern helt enkelt.