Barnfåtölj


Om du ska inreda ett barnrum är en barnfåtölj helt klart ett av de bästa köpen du kan göra till rummet. Barn är ju nämligen mindre än oss vuxna, så en vanlig fåtölj känns lätt alldeles för stor och kanske till och med lite skrämmande för ett litet barn. Om man istället kan hitta en fåtölj i barnens egen storlek, kommer de förmodligen att gilla den betydligt bättre än en vanlig fåtölj, och dessutom tar ju en liten barnfåtölj betydligt mindre plats än en vanlig fåtölj, vilket givetvis gör att du får mer plats över för annat som du kan tänkas vilja ställa i rummet.

Var köper jag en barnfåtölj

De flesta möbelföretag och varuhus som säljer andra barnmöbler säljer även barnfåtöljer. Många nätbutiker säljer också barnmöbler. Dessa fungerar så att du beställer möblerna via nätet och sedan får dem levererade hem till dig. Detta är ett smidigt sätt som passar dig som inte har ork eller tid att springa runt i vanliga fysiska möbelbutiker. Genom att handla via nätet får du även tillgång till ett mycket större utbud, och kan i lugn och ro utan att ens behöva lämna hemmet jämföra massvis med olika sortiment innan du bestämmer dig för vilken fåtölj du vill ha. Det går även att hitta denna typ av fåtöljer begagnat om man har lite tur. De flesta barnfåtöljerna säljs via annonser, men ibland kan man även hitta dem i second hand butiker samt på loppis.

Att tänka på vid köp av fötölj

Köp inte en fåtölj som passar barnet exakt nu. Satsa istället på en lite större modell så att barnet kan ha fåtöljen längre. Ta även hänsyn till vilket material du väljer. De bästa materialen är givetvis sådana som kan rengöras enkelt på plats eller en fåtölj med avtagbart överdrag, som kan tas av och tvättas. Detta är nödvändigt eftersom barn inte alltid är lika försiktiga som vi vuxna och därför ofta spiller saker i fåtöljerna. Satsa inte på allt för dyrbara eller exklusiva material då barnfåtöljer har en ganska kort livstid, inte för att de inte håller länge, utan för att barnen växer ur dem. De flesta bör därför inte satsa stora pengar på en barnfåtölj. Skulle överdraget på fåtöljen slitas ut, kan man alltid skaffa ett nytt överdrag eller låta klä om fåtöljen. Det är således inte hela världen om fåtöljen skulle råka skadas på något vis. Givetvis bör fåtöljen vara stabil så att den inte kan välta eller glida runt när barnet sitter i den.